În fiecare oră dispar şase hectare de pădure! Ce face statul român?

Doamnelor şi domnilor colegi parlamentari,

Proiectul domnilor Klaus Werner Iohannis, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, intitulat „România eşuată” continuă. Sub privirile şi cu acordul lor tacit, resursele naturale româneşti au devenit cadouri pentru firmele străine. Astăzi, România este lăsată şi fără păduri. Deşi reprezintă o problemă alarmantă, statul român condus de actuala putere este lipsit de orice reacţie cu privire la defrişările masive din România.

Recent, o publicaţie germană atrăgea atenţia asupra faptului că România este furnizorul principal în ceea ce priveşte lemnul tăiat ilegal. În ultimele trei decenii, amploarea defrişărilor ilegale este estimată la 270 de milioane de metri cubi. În fiecare oră, din România, dispar aproximativ şase hectare de pădure, adică o suprafaţă împădurită echivalentă cu 12 terenuri de fotbal.

Lemnul tăiat din pădurile României înseamnă miliarde de euro care intră în conturile firmelor austriece. Industria lemnului reprezintă unul dintre sectoarele de interes major pentru Austria. Drept dovadă sunt companiile prezente în România. Afacerile lor au crescut spectaculos, dublându-şi profitul de la an la an.

Firmele austriece sunt avide să taie şi să valorifice lemnul românesc. De ce? Pentru că preţul este mai mic decât în vest, legislaţia este mai permisivă, iar autorităţile sunt slabe, complice şi uşor de corupt.

Din păcate, pierderile din defrişările ilegale sunt irecuperabile. În goana lor nebună după lemnul din pădurile României, nu ţin cont de vârsta de exploatare a copacilor, făcând regenerarea imposibilă.

În acelaşi timp, statul român condus de voi, cu sprijinul reprezentanţilor UDMR, nu a emis niciun punct de vedere pe această temă. Din cauza lipsei voastre de reacţie, în ultimele două decenii, doar din suprafaţa pădurilor din Carpaţi au dispărut peste 7.350 de kilometri pătraţi. Această arie este de două ori mai mare decât cea a Parisului, Berlinului, Romei, Vienei, Budapestei, a Bruxelles-ului şi a Bucureştiului la un loc.

Într-un mod cu totul iraţional şi nejustificat, liderii politici ai PSD, PNL şi UDMR, în loc să stopeze acest fenomen, preferă să fie cozile de topor ale firmelor austriece care distrug pădurile României.

Domnilor Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, Proiectul „România eşuată” înseamnă şi defrişarea iresponsabilă a pădurilor României? Românii au dreptul să ştie!

 

 

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer