Rafila vrea să „importe” medici din afara UE!

Alexandru Rafila anunță că România ar putea „importa” medici din afara UEÎn prezent, în sistemul de sănătate există un deficit de 15.000 de oameni, din care 3.000 sunt reprezentați de medici de toate specializările. Cu toate acestea, într-un mod inconștient și nejustificat, ministrul Alexandru Rafila refuză să angajeze 235 de medici rezidenți. Și nu numai că refuză angajarea lor, dar nici nu vrea să discute cu ei. Nici el și nici secretarul de stat Alexandru Florin Rogobete.

Eu, în schimb, am discutat cu cei 235 de rezidenți. Tineri care au trecut cu succes examenul de rezidențiat. Tineri foarte încăpățânați în a salva vieți omenești în spitalele din România. Îi felicit pentru această determinare și implicare.

Și, totuși, rămâne întrebarea „De ce Alexandru Rafila nu îi vrea în sistem?”, dar și „De ce Alexandru Rafila îi împinge pe medicii rezidenți să aleagă drumul străinătății?”.

Avem și răspunsul…

Răspunsul la aceste întrebări l-am găsit tot la… Alexandru Rafila. A nu se înțelege că și-a făcut timp să discute cu mine sau cu tinerii. Nicidecum! În locul dialogului a ales fuga. Fuga din minister pe ușa din dos!

Revenind, pe 26 decembrie 2022, Alexandru Rafila declara, la postul național de televiziune, faptul că „România ar putea apela la medici din afara Uniunii Europene pentru a acoperi deficitul de personal din Sănătate”.

Acum, tabloul este complet! Decizia lui Alexandru Rafila de a renunța la cei 235 de rezidenți nu are legătură cu lipsa posturilor sau a finanțării! Are legătură cu planul diabolic de a „importa” medici din afara UE! Adică, tinerii medici români nu mai sunt buni! Trebuie forțați să plece la muncă în străinătate și li se refuză angajarea, urmând ca cele peste 3.000 de posturi să fie ocupate „de medici din afara UE”.

Știu că domnul Alexandru Rafila nu va răspunde la aceste întrebări și nici nu va fi tras la răspundere pentru deciziile politice împotriva României (probabil, este o trăsătură de familie venită din partea tatălui domniei sale!), dar care este justificarea acestui demers? Acum ni se cere să exportăm și medici? Oare românii nu au dreptul să fie tratați de medici competenți care au învățat în facultățile românești?

Domnule Rafila nu vă bateți joc de acești tineri care și-au sacrificat tinerețea pentru a învăța cum să salveze viețile milioanelor de români! Nu merită această bătaie de joc!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer