De ce falimentaţi fermierii români?

Doamnelor şi domnilor colegi parlamentari,

În sfârşit fermierii români au protestat în toată ţara, cauza fiind invadarea pieţei noastre de cerealele din Ucraina. Acest protest reprezintă strigătul de disperare al fermierilor români, pe care, din păcate, Guvernul PSD-PNL-UDMR îl ignoră. La fel procedează şi preşedintele Klaus Werner Iohannis.

Din cauza dictaturii Bruxelles-ului, a incompetenţei şi a obedienţei voastre, aţi acceptat, într-un mod criminal, falimentarea fermierilor români prin încurajarea şi sprijinirea importului de cereale din Ucraina, cereale care nu respectă normele impuse de UE şi, pe cale de consecinţă, au preţuri mult mai mici în raport cu cele ale agricultorilor români, care, de altfel, sunt conforme cu normele UE. Această trădare şi falimentare a fermierilor români o faceţi în numele ajutorului umanitar acordat Ucrainei. Nimeni nu contestă situaţia grea din Ucraina, dar asta nu trebuie să ducă la falimentarea agriculturii româneşti.

Nemulţumirea fermierilor români reprezintă disperarea unor oameni care ajung în pragul falimentului. De ce? Pentru că voi, impostorii din PSD, PNL, UDMR, aflaţi la guvernare, aţi permis ca cel mai important sector economic, respectiv agricultura, să fie pus pe butuci. Aţi permis vulnerabilizarea fermierilor români în favoarea celor din Ucraina. Nu aţi dispus măsuri de protecţie a agricultorilor din România, nu aţi fost capabili de a acorda scheme de ajutor viabile pentru fermierii români, nu aţi mers la Bruxelles să le susţineţi cauza. Aţi tăcut mişeleşte, v-aţi prefăcut că subiectul nu există, în timp ce, spre deosebire de voi, alte state europene – Ungaria, Polonia, Bulgaria -, având o clasă politică responsabilă, au dispus măsuri de protecţie pentru propriii agricultori, mergând până la interzicerea importurilor de cereale din Ucraina. În acest timp, voi, Guvernul PSD-PNL-UDMR, încurajaţi şi favorizaţi agricultorii din Ucraina în raport cu cei din România. Mai grav este că susţineţi în continuare lipsa taxelor vamale pentru cerealele din Ucraina, cereale, de altfel, neconforme, care generează preţuri mai mici în raport cu cele din România. În timp ce silozurile din România sunt pline cu cereale din Ucraina – circa 9 milioane de tone -, agricultorii români nu au unde să-şi depoziteze marfa. Nici măcar subvenţia impusă de şefii voştri de la Bruxelles nu reprezintă un ajutor real.

Am rămas stupefiat auzind declaraţia ministrului Daea, care spunea că avem o situaţie grea din cauza unei decizii a Comisiei Europene. Adică, nu numai că ministrul Daea îşi recunoaşte propria incompetenţă, dar spune clar că România nu mai are pic de suveranitate, aflându-se, practic, sub dictatura Bruxelles-ului. Cu alte cuvinte, dacă Bruxelles-ul dispune, cozile de topor din România, reprezentate de PSD, PNL, UDMR şi minorităţi, execută ordinul fără nicio ezitare.

Domnilor Klaus Werner Iohannis, Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu, Kelemen Hunor şi Petre Daea, sunteţi o ruşine pentru România. În numele fermierilor români pe care i-aţi adus în pragul falimentului, vă cer demisia!

Dumitru Coarnă, deputat neafiliat, Circumscripţia nr. 12 Călăraşi.

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer