Acum închidem și spitalele!

Guvernarea PSD-PNL a dus România în zodia falimentului. Din păcate, un faliment generalizat al tuturor domeniilor vitale. De la educație și până la ordine publică, de la sănătate și până la economie, totul se năruie sub atenta privire a binomului PSD-PNL, garantat de președintele României. Chiar și în interiorul coaliției de guvernare, situația este tensionată. Mimează lupta pe principii, în timp ce România merge, pas cu pas, spre prăpastie.

Dacă până acum, cu greu și cu mari eforturi, sistemul de sănătate părea să facă față provocărilor, astăzi, medicii și managerii de spitale trag un semnal de alarmă cu implicații serioase. În mandatul lui Alexandru Rafila, sistemul de sănătate a intrat accelerat pe panta falimentului. La început a fost refuzul de a angaja rezidenții. A invocat motive absurde fără a avea minima disponibilitate de a găsi soluții. A preferat să se ascundă în spatele procedurilor și să îi lipsească pe cetățeni de personal medical calificat. 

Buget de 300 de lei

Acum, același Alexandru Rafila, împreună cu colegii de guvernare de la PSD-PNL, mai dă o lovitură sistemului de sănătate. Îl lipsește de resursele financiare. Bugetul aferent lunii decembrie, în unele cazuri, este de 300 lei. Un nimic dacă ținem cont de numărul de pacienți, de costul aferent produselor medicale, al reactivilor, al consumabilelor (de la mănuși și până la medicamente, perfuzii etc.). Evident, impostorii aflați la conducerea României invocă motive inimaginabile: lipsa fondurilor, lipsa banilor. Dar, ei sunt cei care gestionează aceste fonduri. Ei sunt cei care conduc România. Este drept că nu știu încotro o conduc, dar ei sunt la guvernare. Și, cu cinism și impostură, ei acuză lipsa banilor. Însă, uită să spună că vina le aparține! Lor și nu cetățenilor care, din veniturile lor, adesea, modeste, plătesc contribuții la sănătate. 

Paradoxul este că impostorii aflați la guvernare gestionează fondurile, dar strigă în gura mare că nu sunt bani pentru sănătate. Și ce trebuie să facă cetățeanul? Să nu se mai îmbolnăvească, probabil. Dar boala ca și prostia și impostura nu o alegi. Ci, pur și simplu te lovesc. De cele mai multe ori năprasnic și îți schimbă întreagă viață. Și boala, dar și prostia.

Și, cu toate acestea, Alexandru Rafila tace. La fel face și șeful de partid Marcel Ciolacu, în timp ce Nicolae Ciucă este interesat de responsabilitatea guvernării și alegerile din 2024. PSD și PNL sunt surzi la problemele existente în sistemul de sănătate, dar și la riscul la care sunt supuși cetățenii. Mai grav este că, deși există inițiative corecte în ceea ce privește asigurarea unor servicii medicale minimale și gratuite pentru cetățeni (Caravana AUR pentru sănătate!), tot ei o joacă într-o cheie electorală. Și, inventează tot felul de piedici și opreliști prin care cetățenii României, cei fără de ceasuri Rolex și opulență, să fie privați de dreptul constituțional, moral și normal de a avea servicii de sănătate. 

În mod fals, guvernanții încearcă să acrediteze ideea că sistemul de sănătate este afectat din cauza grevei angajaților. Dar, angajații au făcut grevă pentru a-și apăra drepturile ce le sunt afectate de deciziile politice ale guvernanților. Mai mult, președintele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) în loc să fie preocupat de asigurarea de servicii de sănătate pentru cetățeni, își amitește că este propus și susținut de… PNL. Și, cu același cinism, politizează subiectul, în timp ce pacienții rămân pe dinafară și se roagă să își poată permite achiziționarea medicamentelor și tratamentelor. Restul, Dumnezeu cu mila!

Cine poate scapă, cine nu… ghinion!

Țara condusă de PSD-PNL și girată de primul turist al României înseamnă faliment. Faliment în toate domeniile vitale în care Statul are obligația de a fi prezent. Acum este despre spitalele de stat cărora le-au fost alocate bugete în batjocură: 300 de lei. Nici măcar contravaloarea kerosenului folosit de avionul privat cu care Klaus Iohannis a zburat către Africa. Deciziile proaste ale coaliției PSD-PNL sunt plătite de cetățeni. Fie cu bani (prin creșterea taxelor și impozitelor!), fie cu propria viață! Însă, pentru ei lipsa banilor pentru sănătatea românilor nu înseamnă nimic! Important este să treacă alegerile pentru a se intra într-o „altă logică politică”. Despre români: cine poate scapă, cine nu… ghinion!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer