Cenzură pe bani publici…

Cenzură pe bani publici…

Marcel Ciolacu este în plină campanie electorală. După generozitatea exprimată față de Klaus Iohannis în care „a sponsorizat” deplasarea acestuia în Africa și Dubai, Marcel Ciolacu a decis să treacă… oceanul. Și, să efectueze o vizită de lucru la partenerul strategic, în Statele Unite ale Americii. A călătorit cu o cursă de linie. Nu cum a făcut-o Președintele României. Pesemne că a dorit să transmită mesajul că este „om din popor” cu care se pot identifica românii. Sau, poate, a dorit să transmită mesajul că el are grijă de banul public și că este responsabil cu bugetul țării.

Însă, jurnaliștii de la anchetatorii.ro aduc în atenție un caz care, dacă este real, nu are nicio legătură cu imaginea de om chibzuit și responsabil pe care  se chinuie să o „vândă”.

Pe scurt, în articolul la care fac referire se vorbește despre o fabrică de troli al cărui scop este să „elimine” din spațiul online orice referire negativă la adresa Guvernului PSD și, implicit, a lui Marcel Ciolacu. Adică, să raporteze orice conținut care îl pune într-o lumină proastă pe Marcel Ciolacu. Până la urmă, această practică nu contravine legislației în vigoare. Este o strategie des folosită în mediul online, în special de partidele mari. Dar, mai ales, de PSD și USR. 

Însă, când banii sunt publici devine o problemă. Anchetatorii.ro susțin că, la butoanele acestei fabrici de trol, s-ar afla chiar șeful cancelariei Primului-ministru, domnul Alexandru Ghigiu. Altfel spus, pe bani pubici Marcel Ciolacu practică un fel de cenzură a libertății de exprimare în mediul on-line. Și, aici, este o mare problemă. Poate chiar mai mare decât vizita în SUA și chiar turismul prezidențial din Africa și Dubai.

În această operațiune de control total al opiniei publice mai apar și alte nume interesante cu conexiuni tot în zona de putere a PSD.

Posibil să fie așa, însă Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, dar și de președinte al PSD, ar trebui să vină cu explicații punctuale. Dar, din păcate, experiența și istoria recentă ne demonstrează faptul că Puterea este lipsită de transparență. Și, atunci când ajunge în vârful puterii utilizează toate resursele publice pentru a-și pune în aplicare proiectul. Însă, nu proiectul pentru România, ci proiectul personal prin care să își păstreze beneficiile puterii. Chiar dacă pentru români rămân doar promisiunile…

Așa, poate, se explică și brutalitatea cu care „Caravana AUR pentru sănătate” pentru români a fost atât de atacată din toate părțile. În fond, de ce ar vrea PSD-ul , alături de PNL, ca românii să o ducă mai bine, iar România să își recapete suveranitatea și să devină puternică? Ar însemna ca întreg balonul de săpun pe care îl rostogolesc de peste 30 de ani să se spargă, iar românii să vadă că „Regele este gol…”. Vestea bună este că românii știu că Regele este gol și impostor și, cu siguranță, în 2024 vocea lor se va face auzită… Iar această frică este de coșmar pentru PSD, PNL și ceilalți impostori care au condus România până acum.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer